Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλλίπολη της Τουρκίας – Εκλεισαν τα στενά των Δαρδανελλίων

Μάχη με τις φλόγες ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τεράστια δασική πυρκαγία που κατακαίει στην χερσόνησο της Καλλίπολης στην βορειοδυτική Τουρκία, δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ενώ παράλληλα τα δρομολόγια των πλοίων στα Στενά των Δαρδανελλίων έχουν ανασταλεί λόγω της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μεταδίδει ότι εκκενώνονται τα χωριά Γιάλοβα και Κουμκόι, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την περιοχή στην οποία ξέσπασε η φωτιά. Δεν είναι σαφές ακόμα για το πως ξέσπασε η φωτιά, ούτε για την έκταση της.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή τροφοδοτούν τις φλόγες, ενώ ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει το νότιο τμήμα της χερσονήσου, την ώρα που οι φλόγες κατακαίουν δέντρα, δείχνουν τα πλάνα που μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο υπουργός Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί σπεύδει στην περιοχή, αναφέρει το TRT.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, περίπου 400 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 107 πυροσβεστικών οχημάτων, δύο αεροπλάνων και 20 ελικοπτέρων συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

About Author