Ερώτηση Μάρκου στον υπ. Δικαιοσύνης για τις κατηγορίες Γεωργιάδη κατά Τουλουπάκη

Την προστασία των εισαγγελικών λειτουργών γενικότερα και των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ζητά ο Κωνσταντίνος Μάρκου, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στον Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή εάν «συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από τον υπουργό Ανάπτυξης η κατηγορία που εκτόξευσε σε βάρος της εισαγγελέως κατά τη Διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη περί “κατάχρησης εξουσίας” και “παραβίασης του Συντάγματος” και η εκτίμησή του ότι η εισαγγελική λειτουργός που τον ερευνά πρέπει “να μπει στη φυλακή για πολλά έτη”, καθώς επίσης, και αν ο κ. Τσιάρας, ως αρμόδιος υπουργός, έχει αντιληφθεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη της κ. εισαγγελέως, όπως αυτές που αναφέρει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης καλείται, εξάλλου, να ενημερώσει τη Βουλή πώς προτίθεται να προστατεύσει τους εισαγγελείς γενικά και τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ειδικότερα, από την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, «τη στιγμή που εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας, όπως ο συγκεκριμένος υπουργός, προβαίνουν σε τέτοιες πρωτοφανείς για την πολιτική ζωή της χώρας δηλώσεις».

 

About Author