Δ. Κουτσούμπας: Έκτρωμα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Η πιο σωστή πρόταση για το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις, είναι η εξής: να αποσυρθεί τώρα», τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπογραμμίζει ότι «έκτρωμα το καθιστά, πέρα από τις γενικευμένες απαγορεύσεις και διώξεις, το βαθιά αντιδραστικό ιδεολογικό αποτύπωμα που το διαπερνά από την αρχή ως το τέλος». Όπως εξηγεί, πρόκειται για διατάξεις «για τη λεγόμενη “ιδεολογία της βίας” και το “ριζοσπαστισμό”, που μάλιστα τον τσουβαλιάζουν με διάφορες μορφές υπαρκτής βίας, όπως την ενδοοικογενειακή ή την ενδοσχολική βία», ενώ προβλέπεται και η σύσταση αρμόδιας υπηρεσίας «που θα προωθεί την “αποριζοσπαστικοποίηση” με έναν σύγχρονο ιδεολογικό, κατασταλτικό, χαφιεδίστικο μηχανισμό, για να συκοφαντήσει, να ποινικοποιήσει τη δράση όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου».

Επισημαίνει ότι «αυτά δεν συνιστούν πρωτοτυπία της ΝΔ» καθώς «βρίσκονται ατόφια σε κείμενα της ΕΕ που με πρόσχημα την ασφάλεια επιδιώκει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις», ενώ μόλις προ εξαμήνου, σε έκθεση της ΕΕ, «καταγράφονταν για πρώτη φορά ρητά οι “λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας”, ως κίνδυνος για την ασφάλεια».

«Είναι ψέμα ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά τις διαδηλώσεις χιλιάδων, ειδικά τις “περιφρουρημένες μεγάλες διαδηλώσεις” του ταξικού κινήματος, όπως λέγεται. Στοχεύει και ποινικοποιεί εν δυνάμει κάθε λαϊκή διαμαρτυρία», αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ήδη ασφαλιστικές εταιρίες διαφημίζουν πακέτα για προστασία από διαδηλώσεις και αποζημιώσεις, με την περιβόητη αστική ευθύνη του διοργανωτή, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο». Αναφορικά με τον διοργανωτή, προσθέτει ότι «αυτός θα σέρνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, θα εξοντώνεται ηθικά και οικονομικά, για ενέργειες προβοκατόρικων στοιχειών που καμιά σχέση δεν έχουν με το κίνημα, αντίθετα δρουν χρόνια τώρα με την ανοχή και την κάλυψη του κράτους».

 

About Author