Άνοιξαν τα σύνορα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στον Προμαχώνα

Παρότι τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά για τους Σέρβους λόγω του κοροναϊού, επετράπη προσωρινά η είσοδος σε εγκλωβισμένους Σέρβους οδηγούς στον Προμαχώνα ώστε να περιοριστούν οι τεράστιες ουρές που είχαν δημιουργηθεί.

Εκατοντάδες οδηγοί ήταν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα, με αυτοκίνητα να καταφθάνουν κυρίως από το Βελιγράδι για να προλάβουν το lockdown που θα ίσχυε από τις 6:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο, ενώ έφτασαν έγκαιρα στο σημείο, εγκλωβίστηκαν μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και περίμεναν σε μια ουρά για περισσότερες από 4-5 ώρες με αποτέλεσμα να τους πιάσει το κλείσιμο των συνόρων 500 μέτρα πριν εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οι ουρές ήταν τεράστιες, καθώς στο σημείο είχαν φτάσει και πολίτες άλλων χωρών, για τους υπηκόους των οποίων τα σύνορα είναι ανοικτά. Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σλοβάκοι, Μολδαβοί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κομφούζιο και με τους τελωνειακούς υπαλλήλους εκατέρωθεν να μην μπορούν να διαχωρίσουν τις εθνικότητες. Κατάλαβαν ότι ήταν μάταιο να πείσουν τους Σέρβους να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στη χώρα τους, καθώς οι ουρές των οχημάτων ήταν απέραντες.

Τελικά ύστερα από συνεννόηση των Αρχών, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα και να εισέλθουν όσοι βρίσκονταν στον μεθοριακό σταθμό στη χώρα μας.

Όπως είναι γνωστό, από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Ιουλίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου αναστάλθηκε η διέλευση Σέρβων πολιτών από όλα τα σημεία εισόδου της Ελλάδας, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κοροναϊού στη Σερβία.

Πηγή: Έθνος

About Author