Θέατρο παραλόγου: Προσγειώθηκε στη Ρόδο τσάρτερ της TUI από Σουηδία παρά την απαγόρευση

Παρά την απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου, τσάρτερ της TUI από Σουηδία προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) στο αεροδρόμιο της Ρόδου!

Ένα τσάρτερ της TUI από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου!

Θυμίζουμε, ωστόσο, πως υπάρχει απαγόρευση για ταξίδια από και προς Βρετανία, Τουρκία και Σουηδία, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Η NOTAM (Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι ξεκάθαρη, καθώς αναφέρει: «Επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία».

Ο λόγος, φυσικά, είναι πως και στις τρεις συγκεκριμένες χώρες η κατάσταση με τον κορονοϊό παραμένει επιβαρυμένη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει το omorfataxidia.gr, η απόφαση για παράταση της αναστολής των πτήσεων προκάλεσε εκνευρισμό και αναστάτωση, καθώς κάποιοι, ειδικά σε Βρετανία και Σουηδία, είχαν κλείσει ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα και αναγκάστηκαν να τις ακυρώσουν.

Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και συνέστησε στους Σουηδούς πολίτες «να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι», ενώ πολλοί tour operators προχώρησαν σε ακυρώσεις γκρουπ.

Πώς έγινε τώρα και η πτήση 463 της TUIfly Nordic από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε στη Ρόδο παρά την απαγόρευση είναι κάτι που περιμένουμε να διευκρινιστεί.

Πηγή: Gazzeta.gr

About Author