Συνέντευξη Καμμένου: Γιατί και ποιοι με στοχοποιούν- Τι είπε για Τσίπρα, Παπαγγελόπουλο

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στον απόηχο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Παραπολιτικά», διέψευσε τον υποτιθέμενο διάλογο που δημοσίευσαν τα “Παραπολιτικά” και επετέθη με δριμύτητα στην ιδιοκτησία της εφημερίδα κάνοντας λόγο για σάιτ μαϊμού που στήνουν για να λαμβάνουν δημόσιο χρήμα.

«Προσπαθούν να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου» τόνισε ο κ. Καμμένος στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, σχολιάζοντας το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι δύο υπουργοί συζήτησαν για το πώς θα εμπλέξουν δημοσιογράφους των «Παραπολιτικών» σε εγκληματική οργάνωση.

«Στην απάντηση της η Εισαγγελία Διαφθοράς, απορρίπτει το αίτημα για χορήγηση των δικογραφιών, καθώς οι αιτούντες δεν έχουν κληθεί για παροχή εγγράφων για οποιοδήποτε αδίκημα. Οι απαντήσεις είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε καν έρευνα που να αφορά το πρόσωπό μου ή τη συζυγό μου για τις δύο αυτές υποθέσεις», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπογράμισε:

«Οι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν φέρεται να έχουν γίνει το 2017, ενω ουσιαστικά η δικογραφία έχει σχηματιστεί το 2016. Μπορεί με τον Αλέξη Τσίπρα να διαφωνήσαμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποχώρησα από την κυβέρνηση, αλλά ο κ. Τσίπρας υπήρξε θεσμικός πρωθυπουργός, που δεν θα επέτρεπε να γίνουν τέτοιου είδους συζητήσεις, ούτε να υπάρχει τέτοιο ύφος. Τέτοιος διάλογος και με τέτοιους χαρακτηρισμούς ενώπιον του πρώην πρωθυπουργού και προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη δεν έγινε ποτέ και από κανέναν».

Επιπλέον, κάλεσε εκ νέου τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να ξεκαθαρίσει ότι ο εν λόγω διάλογος δεν έγινε ποτέ. «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κατηγορούμενος, αντιλαμβάνομαι τη θέση του, αλλά έχει υποχρέωση να βγει και να ξεκαθαρίσει ότι αυτός ο διάλογος δεν έγινε ποτέ. Δεν θα επέτρεπε ποτέ ο πρώην πρωθυπουργός να γίνουν τέτοιοι διάλογοι στο γραφείο του», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο των «Παραπολιτικών» λέγοντας πως στήνουν μαϊμού sites στο όνομά τους για να παίρνουν λεφτά από το Δημόσιο. Και συνέχισε: «Κάποιοι έχουν στήσει διαλόγους και θα τους ερευνήσει η Δικαιοσύνη, αλλά εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Είχα μόνο κοινωνική σχέση. Υπάρχει σχέδιο να παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι τυχαία τα όσα λένε οι Ντόκοι και οι Ροζάκηδες».

«Αυτού του είδους η προσπάθεια είναι για να με κάνουν δήθεν να σιωπήσω και να πλήξουν προσωπικά με ανήθικους χαρακτηρισμούς τη δικηγόρο μου και σύζυγό μου», επεσήμανε ο πρώην υπουργός ενώ σχετικά με το «γιατί στοχοποιείται αυτή την περίοδο» είπε πως «επειδή έχουν τελεσιδικήσει οι αστικές υποθέσεις, γιατί όλοι οι λογαριασμοί των “Παραπολιτικών” είναι μπλοκαρισμένοι και είναι σε εξέλιξη ποινικές υποθέσεις. Υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις για τα ίδια πρόσωπα που θεωρούν ότι πρέπει να με στοχοποιήσουν».

«Επιβεβαιώνω ότι υπήρχε αναφορά της ΕΥΠ σε σχέση με τον Δημήτρη Καμμένο και εμπλοκή του στη Βουλή και για μία υπόθεση στο Ιράν. Να προχωρήσει η διερεύνηση, είχα πει. Εξάλλου ο κ. Δημήτρης Καμμένος κινούταν αυτόνομα», είπε ακόμα ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν θα σιωπήσουμε (σ.σ. οι ΑΝΕΛ) όσες επιθέσεις κι αν μας κάνουν. Μετά τη δημοσιοποίηση των απαντήσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, όποιος τολμήσει να με εμπλέξει εμένα ή μέλη της οικογένειάς μου ή μέλη των ΑΝΕΛ σε οποιαδήποτε υπόθεση, θα τον κυνηγήσω -όπως έλεγε ο Σαμαράς- μέχρι τέλους. Όσοι αναπαράγουν τις ειδήσεις είναι συνυπεύθυνοι. Δεν πρόκειται κάνω πίσω και να αφήσω να θιχτούν οι ΑΝΕΛ», είπε με έντονο ύφος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

About Author