Σουηδή ΥΠΕΞ: Οι Σουηδοί να το σκεφθούν καλά αν πρέπει να επισκεφθούν την Ελλάδα

Έξαλλοι εμφανίζονται στη Σουηδία με την Ελλάδα εξαιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη που οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, Σουηδούς τουρίστες να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας καυτηριάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέπει πτήσεις προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου. Η Αν Λίντε εκφράζει τη λύπη της και τονίζει πως οι πολίτες της χώρα της πρέπει να το σκεφτούν αν πρέπει να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση της Αν Λίντε όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της σουηδικής κυβέρνησης:

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα. Αυτή η απόφαση είναι λυπηρή. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και τις αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

About Author