Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, γύρω στις 10 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή των Βαβύλων της κεντρικής Χίου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και του μεγέθους της φωτιάς, δόθηκε εντολή οι κάτοικοι των οικισμών Θολοποτάμι και Σκλαβιάνα να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τους οικισμούς αν παραστεί ανάγκη.

Στα τρία μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ αναμένονται στη Χίο τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Χαλκείου της ΒΙΑΛ, κοντά στο μικρό χωριό των Βαβύλων πέρασε τον ορεινό όγκο και κακατακαίει την περιοχή κοντά το χωριό Θολοποτάμι, 12 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Χίου.

Για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χίο, μίλησε νωρίτερα στον Realfm 97,8 ο Δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Κάρματζής. “Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Ευτυχώς υπάρχουν και δυνάμεις. Προετοιμασμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς λόγω καλοκαιριού. Υπάρχουν δύο χωριά που είναι κοντά στην πυρκαγιά. Είναι οι Βαβύλοι και το Θολοποτάμι. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα αν χρειαστεί να γίνει εκκένωση. Πιστεύω ότι δε θα χρειαστεί” είπε ο κ. Κάρματζής.

“Ήδη αυτή την ώρα επιχειρούν δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Είναι αρκετά μεγάλο το μέτωπο, με πυκνή βλάστηση. Είναι δάσος με αρκετές καλλιέργειες βέβαια. Αυτή την ώρα υπάρχει μικρή ύφεση με τους ανέμους. Αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνω καλά” πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χίου.

About Author