Λάρισα: Καταδίκασαν σε θάνατο το παραμελημένο σκύλο τους γιατί δάγκωσε μέλος της οικογένειας

Σάλος δημιουργήθηκε από τη φερόμενη πρόθεση μίας οικογένειας να κάνει ευθανασία στον σκύλο της, επειδή δάγκωσε ένα μέλος της, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

Πρόκειται για έναν πανέμορφο λευκό ποιμενικό, που «ζούσε» με την οικογένεια στη Λάρισα, κάτω από μάλλον αδιευκρίνιστες συνθήκες, και ο οποίος φέρεται να δάγκωσε τον πατέρα, με αποτέλεσμα να κλειστεί ραντεβού με κτηνίατρο (!) για να του γίνει ευθανασία.

Στην αρχική ανάρτηση που ανέβασε στο Facebook ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, αναφερόταν:

«Μήνυμα από κάτοικο Λάρισας: <<Καλησπέρα. Επικοινωνώ μαζί σας σε κατάσταση απελπισίας. Ο Μούργος, λευκος ελληνικός ποιμενικός αστειρωτος 6 ετών ζει μαζί μας εδώ και 5 χρόνια. Μετά από μια πολύ μεγάλη ιστορια… εκδηλωσε επιθετικότητα προς τον άντρα μου και τελικά τον δάγκωσε αρκετά σοβαρά στο χέρι πριν λίγες μέρες… Καθώς μετά από επικοινωνία μας με 6 εκπαιδευτές μάθαμε ότι πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ ασφαλής για τον άνθρωπο που δάγκωσε αποφασίστηκε να μη μείνει άλλο στο σπίτι μας. Αν δεν βρεθεί κάποιος άνθρωπος ή οργανισμός να τον πάρει, έχει ήδη προγραμματιστεί η ευθανασία του για την Τρίτη 30/6 στις 8 το πρωί. Είμαι διατεθειμένη να συνεισφέρω στα όποια έξοδα μεταφοράς, στείρωσης, εκπαίδευσης του. Αλλά δε μπορώ να τον κρατήσω σπίτι… Αν μπορειτε να βοηθήσετε άμεσα»

Στη συνέχεια, προφανώς μετά την αντίδραση των εθελοντών, το «ραντεβού της ευθανασίας» ακυρώθηκε και μετατράπηκε σε ραντεβού για στείρωση, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους κηδεμόνες του Μουργου, ενημέρωνουμε πως ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η ευθανασία του…

Gepostet von Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ am Sonntag, 28. Juni 2020

#ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους κηδεμόνες του Μούργου, του λευκού Ποιμενικού από την πόλη της…

Gepostet von Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ am Sonntag, 28. Juni 2020

About Author