Στίβεν Κον: “Η ελληνική Δικαιοσύνη να σταματήσει την παρενόχληση των προστατευόμενων μαρτύρων”

Σε μια ιδιαιτέρως βαρυσήμαντη δήλωση -αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ύψους 310 εκατομμυρίων δολαρίων στον οποίο προχώρησε η Novartis-, προχώρησε στο Documento ο Στίβεν Κον, ο Αμερικανός δικηγόρος που εκπροσωπεί τους Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis στις ΗΠΑ.

Ο Στίβεν Κον στάθηκε κυρίως στον εκφοβισμό που έχουν υποστεί στην Ελλάδα οι προστατευόμενοι μάρτυρες, αφού ανέφερε: «Ελπίζουμε ότι το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης θα σταματήσει την παρενόχληση των ανθρώπων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος και θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες».

Ακολουθεί η δήλωση του Στίβεν Κον:

«Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έφεραν τη Novartis προ των ευθυνών της επειδή προχώρησε σε παράνομες δωροδοκίες στην Ελλάδα. Αυτό δικαιώνει τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος που κατήγγειλαν αυτά τα εγκλήματα. Είναι μεγάλη νίκη για τους Έλληνες πολίτες. Ταυτόχρονα στέλνει ένα μήνυμα παγκοσμίως στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες ότι κάτω από τους νέους αμερικανικούς νόμους για τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος η δωροδοκία μπορεί να εντοπιστεί, να καταγγελθεί με ασφάλεια και να ερευνηθεί. 

Οι εγκληματίες μπορούν να πιαστούν. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκαναν τη δουλειά τους. Ελπίζουμε ότι το ελληνικό σύστημα δικαιοσύνης θα σταματήσει την παρενόχληση των ανθρώπων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι είναι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος και θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες».

About Author