Στ. Πέτσας: Δεν υφίσταται θέμα ανασχηματισμού

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχετικές δηλώσεις Γεραπετρίτη που προηγήθηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται τις επόμενες ημέρες όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων και τον τουρισμό. «Από σήμερα 29 Ιουνίου επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι δωδεκάμηνης λειτουργίας, τα κυλικεία στα θέατρα και τους κινηματογράφους, τα καζίνο και τα τελεφερίκ, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα σωματεία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Και συνέχισε «επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή συνεδρίων, εμπορικών εκθέσεων, συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων».

Τόνισε ότι «από μεθαύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου κάνουμε το τελικό βήμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα καθώς ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εξωτερικού». Όπως υπογράμμισε, «είναι πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα ως προορισμός εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο σε αναζητήσεις κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα όπως των Financial Times. Επίσης στην Κω πρόκειται αύριο να υπογραφεί στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του ελληνικού Τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο Τουρισμός παγκοσμίως».

Για τον ανασχηματισμό και τις σημερινές δηλώσεις Γεραπετρίτη, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού».

Για την τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι υπέρ των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την χαρακτήρισε «πρώτο καλό βήμα».

About Author