Τα χειρόγραφα σημειώματα του ψευτογιατρού

Στη δημοσιότητα βγήκαν χειρόγραφα σημειώματα του προφυλακισμένου ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη, στα οποία συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές όπως τον ζεόλιθο, το ρηγανέλαιο, το μύρτιλο με ζεαξανθίνη.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε έγγραφα στα οποία συγκαταλεγόταν χαρτογράφηση των νεοπλασιών σε 17 μέρη του ανθρώπινου σώματος και τρόπου καταγραφής των καρκινικών δεικτών από ξένους επιστήμονες, τους οποίους ο ψευτογιατρός παρουσίαζε σαν δική του ανάλυση.

Την ίδια ώρα εντυπωσιάζει ότι σε σκευάσματα που πωλούσε σε ασθενείς του o 47χρονος καταγράφεται στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.

Ο εν λόγω ιατρός  δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του ψευτογιατρού. Όμως η ΕΛ.ΑΣ επαναδιερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υποβοήθησε την δράση του ψευτογιατρού που οδήγησε στην επιδείνωση της υγείας περίπου 100 ατόμων και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε.

Σε χειρόγραφο του αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζί Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που θα περιορίσουν σοβαρές νόσους.

Εντοπίσθηκε ακόμη σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου γιατρού.

About Author