Νεκρός 29χρονος Ελληνοαμερικανός από taser αστυνομικών στη Ν. Υόρκη

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του ομογενή, Γιώργου Ζαπάντη στη Νέα Υόρκη, έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε με taser από αστυνομικούς.

Ο 29χρονος άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο 29χρονος, που  έπασχε από διπολική διαταραχή, χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με taser από τους αστυνομικούς διότι είχε ντυθεί σαμουράι και έπαιζε. Οι αστυνομικοί τον κτυπούσαν με ηλεκτρικά φορτία και παρ’ ότι φώναζε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει, οι αστυνομικοί τον ειρωνεύονταν και του έλεγαν να σταματήσει. Τελικά, ο Γιώργος Ζαπάντης έπεσε νεκρός.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας γείτονας του άτυχου Γιώργου Ζαπάντη, τηλεφώνησε στην τοπική Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι ένας άνδρας οπλοφορούσε στη γειτονιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τέσσερις αστυνομικοί έφτασαν στην οικία του Έλληνα ομογενή και διαπίστωσαν ότι  είχε ντυθεί σαν μονομάχος και κρατούσε ένα σπαθί σαμουράι. Όπως υποστηρίζουν αμερικανικά μέσα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον Ζαπάντη να πετάξει το σπαθί. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, οι αστυνομικοί έκαναν παρατεταμένη χρήση teaser κάτι που κόστισε τη ζωή στον Έλληνα.

Ο λόγος πλέον βρίσκεται στην αμερικανική Δικαιοσύνη και βέβαια στην Αστυνομία, οι οποίες οφείλουν να ερευνήσουν τις ενέργειες των τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίες απέβησαν μοιραίες για τον 29χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γείτονας που κάλεσε την αστυνομία και από τον οποίο ξεκίνησαν όλα, φέρεται να παρενοχλούσε συστηματικά τον Γιώργο Ζαπάντη, κάτι που γνώριζαν η μητέρα και οι δικοί του άνθρωποι. Αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου, ο γείτονας χειροκροτούσε και φώναζε «μπράβο».

Πηγή: in.gr

About Author