Κυβερνητικές διαρροές: “Ο Τσίπρας ήξερε”- Για δίκτυο παρανόμων παρακολουθήσεων μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ύπαρξη ενός εκτεταμένου δικτύου παρανόμων ηχογραφήσεων και παρακολουθήσεων κορυφαίων υπουργών και στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, το οποίο καθοδηγούνταν από το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια, καταλήγει η έρευνα και αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δημοσιοποίηση της παρανόμως κτηθείσας ηχογραφημένης συνομιλίας Μιωνή-Παππά στην Κύπρο, αλλά και την πληροφορία -που επιβεβαιώνει και ο δικηγόρος του Ισραηλινού επιχειρηματία- πως υπάρχουν εννέα, τουλάχιστον, ακόμα τέτοιες ηχογραφήσεις.

Στην Κουμουνδούρου έχουν αιφνιδιαστεί από το εύρος και την οργάνωση αυτού του δικτύου και αφήνουν να εννοηθεί πως υποπτεύονται ακόμα και τον διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, μη αποκλείοντας να είχε γνώση για όλα τα παραπάνω ακόμα και πριν διοριστεί στην υπηρεσία πληροφοριών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. Παράλληλα θεωρούν πως στο δίκτυο μετείχαν και στελέχη της ΕΥΠ ή “ελεύθεροι επαγγελματίες” του χώρου με τα γνωστά “βαλιτσάκια” παρακολουθήσεων.

απόρρητο: Έτσι παρακολουθούν χιλιάδες τηλέφωνα ιδιωτών

Όλα αυτά, βεβαίως, εφόσον έχουν συμβεί αποκαλύπτουν πως η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν διάτρητη και καθόλου καλά οργανωμένη, καθώς δεν ήταν σε θέση να “προστατεύσει” τις συνομιλίες ακόμα και κορυφαίων υπουργών της που είχαν αναλάβει “ειδικές αποστολές”, όπως αυτή που αφορούσε την κατά παράκληση της κυβέρνησης του Ισραήλ προσπάθεια διευθέτησης των εκκρεμοτήτων του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Αλλά και πως ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξη ενός τέτοιου κυκλώματος, ή, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, είχε ενημερώσει σχετικώς αλλά δεν εισακούσθηκε σχετικά. Οι συνομιλίες Παππά-Μιωνή, πάντως, παραπέμπουν, αναμφίβολα, σε μια “ελαφρότητα” και απροσεξία του πρώην κορυφαίου υπουργού έναντι ενός ανθρώπου που ήταν γνωστός για τις παρασκηνιακές διαδρομές του (και εκ του επαγγέλματός του), και για τις υψηλές διασυνδέσεις του.

Από την πλευρά της η Ν.Δ και τα φιλικά της μίντια εστιάζουν την προσοχή τους στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και στο κατά πόσο γνώριζε τις κινήσεις και συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει έως τώρα, αντιθέτως ο δικηγόρος του επιχειρηματία Π. Πανταζής κατέστησε σαφές δημοσίως πως ο πρώην υπουργός δεν εκβίασε (όπως κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ως εντύπωση), το ενδιαφέρον στρέφεται στην δήλωση Παπαγγελόπουλου ότι οι πρωτοβουλίες του κατά της διαφθοράς και διαπλοκής ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού.

Κάτι που στην γενικότητά του είναι αυτονόητο φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα από τη Ν.Δ ώστε να κρατά ανοιχτή την πόρτα ακόμα και παραπομπής του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε Ειδικό Δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω και ανάλογα με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και τον χρόνο τον εκλογών.

Τα Νέα
Με βάση την δήλωση Παπαγγελόπουλου, τα “Νέα” καταλήγουν στο συμπέρασμα πως “Ο Τσίπρας ήξερε”…

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς μου ζήτησε να βοηθήσω τον Παπασταύρου

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε πως την περίοδο που εκτελούσε τα καθήκοντα του αν. υπουργού Δικαιοσύνης, ο Αντ. Σαμαράς του ζήτησε να παρέμβει υπέρ του Σταύρου Παπασταύρου για την υπόθεση της εμπλοκής του στη λίστα Λαγκάρντ, κάτι το οποίο ο Δ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να πράξει. Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε πως ο Αντ. Σαμαράς “κάρφωσε” τη σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, αφού είπε χαρακτηριστικά: Άλλωστε, τη Μαρέβα πληρώνω. Δικός της φίλος είναι (σ.σ. ο Στ. Παπασταύρου).

Συγκεκριμένα, ο Δ Παπαγγελόπουλος ανέφερε τα εξής: Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμάρας, ήταν το 2016 μπορεί και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ήταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή. “Μιμάκο ή Μιμάκι” με αποκάλεσε, κάπως το λένε στη Μεσσηνία δεν θυμάμαι. Μου είπε, θέλω να σε δω. Είχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λέω, ναι. Παράνομο είναι;

Κανονικά, ο Τσίπρας θα έρεπε να με ξηλώσει, τόνισε ο Δ. Παπαγγγελόπουλος. Και συνέχισε: Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε, όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας που θέλετε να βάλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς: “Όπως θα γυρνάς, έλα”. Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταύρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τι εννοείς του είπα. Έχουν την υπόθεσή του οι Οικονομικοί εισαγγελείς, μου είπε.

Του είπα, ξέχνα το Αντώνη.

Εντάξει Μίμη, μου είπε, ξέχνα το. Άλλωστε, τη Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος, μου είπε ο κ. Σαμαράς. Όταν το είπα αυτό, ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψεύσει. Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη.

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβησαν βουλευτές ΝΔ οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως η κ. Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε, ωστόσο, πως η Ελ. Τουλουπάκη έγινε εισαγγελέας Διαφθοράς το 2017. Το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση, επεσήμανε. Και συμπλήρωσε: Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής.

Αυγή

About Author