Κυτέας: Γλίτωσε με ποινή-«χάδι» για την ρατσιστική επίθεση στον Καραλή

Ποινή – «χάδι», επέβαλλε η ΕΦ.Ι.Π στον προπονητή στίβου, Δημήτρης Κυτέα για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, είχε επιβληθεί στις 29 Ιουλίου 2019, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδία για ένα έτος, με αναστολή, για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Σήμερα, η ΕΦ.Ι.Π επέβαλλε ποινή-χάδι στον Δημήτρη Κυτέα. Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, δέχεται τις πολλαπλές επιθέσεις, ρατσιστικού χαρακτήρα, στον Εμμανουήλ Καραλή, ωστόσο δέχεται τον ισχυρισμό του Κυτέα ότι εκτιμά και σέβεται τον Καραλή.

Ο πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ είχε καταγγείλει πως είχε γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του και τα όσα ισχυρίζεται, επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες συναθλητών του.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, συνήθιζε να φωνάζει πάντα με τον χαρακτηρισμό «ο μαύρος», χωρίς ποτέ να τον αποκαλέσει με τον όνομα του, ενώ υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, όπως επίσης και για… βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Θυμίζουμε πως ο πρωταθλητής μας στο άλμα επί κοντώ κατήγγειλε πως επανειλημμένως έχει γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του και τα όσα ισχυρίζεται, επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες συναθλητών του.

Στις καταθέσεις αυτές τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κυτέας αποκαλεί πάντα με τον χαρακτηρισμό “ο μαύρος” τον Εμμανουήλ Καραλή, χωρίς ποτέ να λέει έστω τ’ όνομά του, ενώ υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ γίνεται λόγος ακόμα για… βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση της πρωταθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου, ο Κυτέας της είχε πει “αυτός είναι ένας αμόρφωτος ηλίθιος” και “ο μαύρος είναι ανώμαλος και αυτός και ο πατέρας του βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις με κοπέλες”. Σύμφωνα με τους αθλητές Γκούσιν και Νερατζή, ο Κυτέας κατά τη διάρκεια αγώνων στην Κύπρο ανέφερε πως “η μάνα του μαύρου είναι από την Ουγκάντα και εκεί ξέρουν να κάνουν βουντού, έτσι λοιπόν κι αυτός είναι γνώστης της μεθόδου αυτής, ο μαύρος και η μαύρη μάνα του χρησιμοποιούν τη μέθοδο αυτή προκειμένου να κάνουν κακό στους ανταγωνιστές του στους αγώνες” και καθώς και ότι “οι μαύροι δεν έχουν το ίδιο διανοητικό επίπεδο με εμάς, είναι από τη φύση τους χαζοί”.

Και αυτά είναι μόνο ορισμένα απ’ όσα εκστόμισε ο Δημήτρης Κυτέας σύμφωνα με τις καταγγελίες  και οι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους.

Πηγή: sport24.gr

About Author