Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει διά του παρακράτους από τα κρίσιμα ζητήματα

«Αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες είναι το αποτέλεσμα μια παρακρατικής επιχείρησης, η οποία έχει στόχο να σύρει την πολιτική ζωή της χώρας στη λάσπη, όπως και στο παρελθόν έχει επιχειρήσει η Δεξιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5.

Όπως είπε, «έχει στηθεί ένα σύστημα παράνομων ηχογραφήσεων, προκειμένου να εκβιάσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους». Τόνισε ότι «αυτό δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο του δημόσιου βίου της χώρας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη μεθόδευση, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας». Ο κ. Χαρίτσης είπε πως δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει, αναφέροντας ότι «μέλη της προανακριτικής, όπως ο κ. Πλεύρης, φαίνεται ότι γνώριζαν εδώ και μήνες το περιεχόμενο αυτών των επίμαχων συνομιλιών», «ακούσαμε εχθές τον κ. Γεωργιάδη να απειλεί με φυλάκιση την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη», ενώ «μόλις τον περασμένο Νοέμβρη η ΝΔ πέρασε τροπολογία ώστε παράνομο υποκλαπέν υλικό να μπορεί να γίνει μέρος δικαστικών διαδικασιών όπως αυτή της προανακριτικής». Πρόσθεσε ότι «τώρα, πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έσπευσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου να υιοθετήσει το παράνομο αυτό υλικό».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «απόπειρα χυδαίου αντιπερισπασμού, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την κυβέρνηση». Επ’ αυτού αναφέρθηκε στο «πόρισμα του ΕΟΠΠΥ για τον σύζυγο της κ. Ράικου, βασικού πυλώνα για τη μετατροπή του υπαρκτού σκανδάλου της Novartis σε σκευωρία, ο οποίος φέρεται να ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ από παράνομες συνταγογραφήσεις, υπέρ και της Novartis» και στην «κατάθεση που συνδέει τον κ. Σαμαρά, μέσω του κ. Παπασταύρου, με δωροδοκία 2.6 εκατ. ευρώ».

Στο ίδιο πλαίσιο, είπε ότι πέραν των εξελίξεων στην προανακριτική η κυβέρνηση εδώ και τρεις μήνες «δεν έχει δώσει απαντήσεις για τον τρόπο που χρηματοδότησε με κρατικό χρήμα ακόμη και ανύπαρκτα Μέσα» και «αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με το ποιος πήρε τι από τα 20 εκατ. ευρώ». Επιπλέον ανέφερε ότι η κατάσταση στην οικονομία «διαμορφώνεται τραγική», παραπέμποντας στην «παραδοχή» του υπουργού Οικονομικών ότι «οδηγούμαστε σε κολοσσιαία ύφεση, 16% το β΄ τρίμηνο του 2020», όπως είπε ο κ. Χαρίτσης. Πρόσθεσε ακόμη ότι «περισσότεροι από 300.000 εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση δεν θα πιάσουν δουλειά αυτό το καλοκαίρι». Ακόμη ανέφερε ότι «μόλις εχθές ακούσαμε τον αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, κ. Ντόκο, να παραδέχεται ότι η χώρα μας είναι μόνη της διπλωματικά απέναντι στην Τουρκία, καταρρίπτοντας την ρητορεία της κυβέρνησης περί απομονωμένης Τουρκίας».

Κατόπιν αυτών ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει δια του παρακράτους από μία σειρά ζητήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί» και ότι «με απευθείας αναθέσεις, φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις, παλαιοκομματικές λογικές για τον διορισμό ημετέρων, μας οδηγεί σε ένα πολύ σκοτεινό παρελθόν που έχει πληρώσει ακριβά ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας». «Η ιστορία με τις υποκλοπές κορυφώνει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης», δήλωσε.

Εκτίμησε ότι «όσο χειροτερεύουν τα προβλήματα θα βλέπουμε τέτοια περιστατικά», τονίζοντας ότι «εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε και να φοβηθούμε τίποτα». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την επαφή και τη διαβούλευση με τους πολίτες «για τα πραγματικά τους προβλήματα», τις δουλειές και τα εισοδήματά τους και θα επαναφέρει συνεχώς τις προτάσεις του για τη στήριξη της κοινωνίας. Προτάσεις, υπογράμμισε, «που αν δεν είχαν αγνοηθεί από την κυβέρνηση θα μπορούσαν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό την βαθιά ύφεση που είναι ήδη εδώ για την ελληνική οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ

About Author