Άγρια κόντρα Άδωνι – Παππά για το ηχητικό Μιωνή: «Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά» – «Διέπεστε από πολιτική σκέψη νηπίου»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Οι δυο άνδρες ήρθαν σε ρήξη με αφορμή την κατάθεση της καταγεγραμμένης συνομιλίας που είχε ο Σάμπυ Μιωνής με τον τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς του ανέφερε ότι γνωρίζει πως ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει «τη δική του ατζέντα» και πως η ηγεσία της κυβέρνησης έχει στοιχεία που δείχνουν ότι «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπεριληφθεί στη λίστα υπόπτων της Προανακριτικής Επιτροπής μετά τις αποκαλύψεις και το ηχητικό ντοκουμέντο. «Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν περίμενα να έρθετε στη Βουλή, ούτε περίμενα να γελάτε» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Σήμερα η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο Ελληνικός λαός ακούει τώρα τη φωνή του Ν. Παππά να «μιλάει με τον κ. Μιωνή με μια οικειότητα, που είναι δείγμα εγγύτητας, ψυχολογικής και συναισθηματικής εγγύτητας». Την ίδια ώρα, κάλεσε τον πρώην Υπουργό να απαντήσει τι εννοούσε με την φράση ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, καθώς επίσης αν η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν μαγαζί. «Όλα αυτά να μας τα πείτε με θάρρος στη Βουλή να τα ακούσει ο Ελληνικός λαός και να μάθουμε κι εμείς τι ακριβώς έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εκεί», είπε και αναρωτήθηκε σκωπτικά: «Λέει ο Σ. Μιωνής ότι δεν είχατε εμπλοκή αλλά ξέρατε ότι κάποιοι κάνανε δουλίτσες. Δεν έπρεπε εσείς να κάνετε κάτι ως υπουργός της Αριστεράς;»

Απαντώντας, δε, στα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Παππάς ότι πρόκειται για παραποίηση, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ειδική μνεία έκανε στα περί παράνομης καταγραφής: «Όταν ο Τάκης Μπαλτάκος γράφτηκε σε βίντεο από τον Κασιδιάρη παράνομα και εκδιώχθηκε ο Μπαλτάκος, ετέθη από κανένα θέμα ότι ήταν παράνομη καταγραφή; Μας νοιάζει αν ήταν νόμιμη ή παράνομη ή ότι ο Παπαγγελόπουλος έβγαζε λεφτά και έκανε δουλίτσες;». Κλείνοντας την πρωτολογία του ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για μια εικόνα βαθιάς παρακμής, σήψης και διαφθοράς που όπως είπε δεν έχει προηγούμενο.

About Author