anatropinews.gr

Λίστα Πέτσα: Σταϊκούρα και Initiative Media επιδιώκει να φέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ

Κίνηση που αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις σχετικά με την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ μελετούν τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, ενώ αναμένεται να επιδιωχθεί και συνεννόηση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικότερα με το ΚΙΝ.ΑΛ που έχει επίσης ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, πέραν της κριτικής προς την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το σποτ.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να κληθούν τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι υπηρεσίες του οποίου προχωρούν στην εκταμίευση των ποσών για την πληρωμή των ΜΜΕ που έλαβαν μέρος στην καμπάνια. Η κίνηση αυτή γίνεται παράλληλα με την ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα και την αίτηση για την κατάθεση εγγράφων (λίστα), και φαίνεται να περιλαμβάνει και μία νέα πτυχή που είχε υποτιμηθεί εως τώρα.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να ζητήσει να κληθεί ο επικεφαλής της εταιρείας INITIATIVE MEDIA Μιχάλης Γκάλγκος και τα μέλη της ομάδας που υποτίθεται πως συγκρότησαν την λίστα των ΜΜΕ που επιλέχθηκαν να φιλοξενήσουν την καμπάνια για τον κοροναϊό.

Στόχος είναι να ερωτηθεί εξαντλητικά ο υπεύθυνος της εταιρείας για την λίστα, τον τρόπο που επελέγησαν τα ΜΜΕ και τα ποσά που μοιράστηκαν αλλά και τα κριτήρια που τηρήθηκαν. Να ζητηθεί να παρουσιαστούν στην επιτροπή όλες οι εντολές διαφημιστικής προβολής προς τα ΜΜΕ σε κάθε φάση της καμπάνιας ξεχωριστά, καθώς και τα πρώτα τιμολόγια που κόπηκαν από τα ΜΜΕ πριν αυτά ακυρωθούν και κοπούν νέα προς το ΥΠΟΙΚ.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να βάλει στο επίκεντρο την εταιρεία που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση την διαχείριση δημοσίου χρήματος και να διαπιστωθεί εάν αναλαμβάνει εκείνη την πλήρη ευθύνη για την σκανδαλώδη επιλογή ανύπαρκτων σάϊτ και την υπέρογκη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης σε βάρος, μάλιστα, άλλων μεγαλύτερων, παλαιότερων και εγκυρότερων που φαίνεται πως αδικήθηκαν (όπως η “Καθημερινή” που επιτακτικά ζητά να δημοσιοποιηθεί η λίστα) έναντι…”ημετέρων”.

Παράλληλα θα διερευνηθούν οι σχέσεις ορισμένων σάϊτ ακόμα και με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

O ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αποφασισμένος να κρατήσει ψηλά τους τόνους σχετικά με το θέμα και να “διορθώσει” την αρχική αμηχανία που είχε εκδηλωθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση για το θέμα αυτό. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης που μετέχει στην επιτροπή είχε δεχθεί κριτική για την ήπια στάση του, τώρα, όμως, αναλαμβάνει την σχετική πρωτοβουλία τόσο για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όσο και για την αποκάλυψη της “σιωπής” του ΕΣΡ που αποφεύγει να εμπλακεί.

Read Previous

Ο Σάμπυ Μιωνής “ανέσυρε” ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά το 2016- Η επιστολή του στην Προανακριτική

Read Next

Πέτσας: Αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί ΣΥΡΙΖΑ