Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χειραγωγεί και εκβιάζει τα Μέσα»

«Το θέμα της ημέρας είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγήσει τα Μέσα. Εμείς ξεκινήσαμε την ιστορία και η αλήθεια είναι ότι κάποια Μέσα συνέβαλαν στην προσπάθεια για να πιεστεί η κυβέρνηση, να τηρήσει τη νομιμότητα και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Εμείς την προσπάθειά μας την κλιμακώσαμε, με ανακοινώσεις, δηλώσεις, με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα και τελικά η φασαρία που δημιουργήθηκε είναι γύρω από ένα σποτ, το οποίο επίσης αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εμείς όλο αυτό το διάστημα, στις ανακοινώσεις μας, ακόμα και στο σποτ, για το οποίο γίνεται θόρυβος, βάζουμε τρία ζητήματα. Τα ίδια σε όλες τις παρεμβάσεις μας. Πρώτον η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος εν κρυπτώ, ότι δηλαδή δεν ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά, δεύτερον, ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που τους λένε είτε θα κάνετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση, είτε δεν θα πάρετε χρήματα, από εκεί προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας και 3ον, ότι αυτή η ιστορία στρέφεται κατά των ίδιων των δημοσιογράφων. Όταν χρηματοδοτούνται σάιτ που δημιουργήθηκαν επί τούτου μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα λεφτά, είτε δημιουργούνται σάιτ που ανήκουν σε βουλευτές ή συγγενείς τους από τη ΝΔ, στερούν χρήματα απαραίτητα στις σοβαρές επιχειρήσεις των ΜΜΕ που απασχολούν εργαζόμενους, κάνουν τζίρους και στερούν εισόδημα από δημοσιογράφους που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

«Έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι υπάρχουν ζητήματα με εταιρείες που δεν είναι των μίντια, είναι παρένθετες και ζητήματα με το που κατευθύνονται τα χρήματα. Πρόκειται για μια σκοτεινή υπόθεση που αμαυρώνει συνολικά τον χώρο των ΜΜΕ με ευθύνη και υπαιτιότητα της κυβέρνησης. Το καλό είναι ότι όλοι ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τη νομιμότητα. Δεν είναι ζήτημα καλής προαίρεσης, πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά και αυτό είναι το μείζον. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, προσπάθεια χειραγώγησης και εκβιασμού των Μέσων. Αυτό συμβαίνει σήμερα και αυτή ακριβώς την κατάσταση επιχειρεί να σατιρίσει το σποτ και όχι να καταδικάσει τους δημοσιογράφους και έναν ολόκληρο κλάδο. Έντεκα μήνες σε αυτήν τη χώρα, η μόνη σάτιρα που έχει γίνει είναι αυτή και αυτό δείχνει κάτι και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει σάτιρα και άσκηση πίεσης με αυτόν τον τρόπο».

Για το ΕΣΡ: «Πριν από δύο μήνες έστειλα επιστολή στον πρόεδρο και του επισήμανα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη μονομέρεια των  ΜΜΕ, την έλλειψη πολυφωνίας που αφορά συνολικά όλες τις αντιπολιτευόμενες φωνές. Το ΕΣΡ την αγνόησε πλήρως, μέχρι την περασμένη Πέμπτη που συνεδρίασε και αποφάσισε ότι δεν χρήζει περαιτέρω διερεύνησης το θέμα. Αυτά δεν είναι προβληματικές εξελίξεις που δεν διευκολύνουν την προσπάθειά μας να υπάρχει πολυφωνία;».

«Κάποιοι προσπάθησαν να συσχετίσουν αυτό που γίνεται σήμερα με τα 20 εκατ. ευρώ, με την καμπάνια τη δικιά μας για τη συμφωνία των Πρεσπών. Βγήκε ο αρμόδιος, ο κ. Κρέτσος και έδωσε τη λίστα με τα ποσά που πήρε κάθε Μέσο, με πλαφόν 20.000 ευρώ, με αναλογική κατανομή στα Μέσα, ανάλογα με την κυκλοφορία τους. Στοιχεία που απουσιάζουν πλήρων από τον αδιαφανή τρόπο που χρηματοδοτεί τα Μέσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τότε, με εμάς, κανείς δεν βγήκε να γκρινιάξει», κατέληξε.

About Author