Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Επιλεκτική ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ για ένα σατιρικό σποτ

Επιλεκτική ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης για το σατιρικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα μυστικά έως τώρα κονδύλια προς τα ΜΜΕ καταλογίζει η Κουμουνδούρου. Αντίθετα οι ίδιες πηγές τονίζουν το έλλειμμα δημοκρατίας που προκύπτει από, και στον, χώρο της ενημέρωσης.

«Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη», σχολιάζεται κατά της χθεσινής ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ σχετικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αδιαφανή χρηματοδότηση των Μέσων Ενημέρωσης από την κυβέρνηση. Ωστόσο οι πηγές ζητούν το θέμα να εστιάσει στο αίτημα για δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ η κυβέρνηση.

Όπως σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;).

Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία  στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το σποτ ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτος διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή το σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον κορωνοϊό.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «προκλητικό βίντεο», αλλά και για «απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου».

About Author