Οξύνεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Μαξίμου – Πέτσας: Αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών

“Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;” απαντά ο Στέλιος Πέτσας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν στη δημοσιότητα η λίστα χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ:

“Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται. Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;”.

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθεί σήμερα η λίστα χρηματοδότησης των μέσων – Μην διανοηθεί να την αλλοιώσει ο Σταϊκούρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνηση του Στέλιου Πέτσα να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα και τα ποσά με τα ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” επανέρχεται και ζητά να δημοσιοποιηθεί η λίστα χρηματοδότησης των 1.232 μέσων. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνει αυστηρό μήνυμα στον Χρήστο Σταϊκούρα, καλώντας τον να «μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για ακόμη μία φορά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα για τη λίστα με τα ποσά που έλαβε κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης. Είπε ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες «ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου» από το υπουργείο Οικονομικών.

Γιατί αρνείται να δημοσιοποιήσει σήμερα τη λίστα, αφού οι εντολές για διαφήμιση με συγκεκριμένα ποσά προς κάθε Μέσο έχουν ολοκληρωθεί; Η λίστα υπάρχει και είναι ζήτημα Δημοκρατίας να δοθεί σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποίει επίσης τον υπουργό Οικονομικών, «να μην διανοηθεί να επιχειρήσει να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

About Author