Το δαχτυλίδι oura στην υπηρεσία του ΝΒΑ

Τον επόμενο μήνα τα μεγαλύτερα ονόματα του NBA θα κατευθυνθούν προσωρινά στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα για την επανεκκίνηση της σεζόν απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Το πρωτάθλημα έχει αναπτύξει ένα εξαντλητικό σχέδιο «φούσκας» για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού, που περιλαμβάνει έξι επίπεδα πρόσβασης, ειδικούς κανόνες για εξόδους γκολφ και μια τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά παραβιάσεων.

Ένα μικρό κομμάτι του παζλ θα είναι προφανώς το δαχτυλίδι Oura, ένας «μετρητής φυσικής κατάστασης» 300 δολαρίων που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τη διάδοση του COVID-19. Σύμφωνα με το «The Athletic», ένα ενημερωτικό σημείωμα από την ένωση παικτών ανέφερε ότι το πρωτάθλημα θα προσφέρει σε κάθε παίκτη την επιλογή να χρησιμοποιήσει το δαχτυλίδι. (Τόσο το NBA όσο και το Oura αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτήν την ιστορία.)

Μέχρι τώρα, το Oura έχει στενότερη σχέση με τους τεχνολογικούς ηγέτες, πολλοί εκ των οποίων έχουν δηλώσει οπαδοί της συσκευής. Ο δακτύλιος είναι επενδεδυμένος στο εσωτερικό με αισθητήρες για τη μέτρηση φυσιολογικών μετρήσεων όπως η θερμοκρασία, ο αναπνευστικός ρυθμός, ο χρόνος ύπνου και η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού και χρησιμοποιεί αυτές τις μετρήσεις για συγχρονισμό με μια εφαρμογή smartphone για να παράγει μια συνολική αξιολόγηση της ανάπαυσης και της ανάκαμψης.

Δεν είχε σχεδιαστεί ως εργαλείο για τη διάγνωση ασθένειας, αλλά αυτά τα δεδομένα ενδέχεται να επιτρέψουν τον εντοπισμό των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον COVID-19.

Όπως ανέφερε ο Ζακ Λόου του ESPN: «Η συσκευή διαθέτει “βαθμολογία πιθανότητας ασθένειας” που υποδηλώνει ότι ένας παίκτης ενδέχεται να διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθεί από κοροναϊό – ή μπορεί να έχει.

Το προσωπικό της ομάδας δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα των παικτών από το δαχτυλίδι (σε περίπτωση που κάποιος παίκτης επιλέξει να το φορέσει) εκτός από περιπτώσεις στις οποίες η «βαθμολογία πιθανότητας ασθένειας» ενεργοποιεί μια περαιτέρω ιατρική εξέταση.

About Author