Τσοβόλας κατά ΜΜΕ: Από το 1974 δεν έχω ξαναδεί τέτοια προπαγάνδα

Επικριτικός για τα ΜΜΕ εμφανίστηκε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο ΚΟΝΤΡΑ ο δικηγόρος και ο πρώην Υπουργός επί ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσοβόλας.

«Δεν θυμάμαι πότε από το 1974 μέχρι πριν από έναν χρόνο τέτοιο έλεγχο και τέτοια μονομερή προπαγάνδα από τόσα ΜΜΕ».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κατάσταση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος «άστραψε και βρόντηξε» κάνοντας λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας» στην Ελλάδα.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, οι ιδιοκτήτες των καναλιών κόπτονταν τάχα για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου. Τους ερωτώ. Γίνονται τόσα πράγματα. Πέρασε από την Προανακριτική η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία κονιορτοποίησε όσα είχε πει ο κ. Αγγελής κ η κ. Ράικου. Είδατε να πει έστω κάτι κάποιο από αυτά τα γνωστά μέσα, τα οποία μπούκωσαν με 20 εκατομμύρια ευρώ;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσοβόλας.

«Είναι ντροπή. Δεν υπάρχει Δημοκρατία. Έχει πληγεί βάναυσα. Και εάν δεν αντιδράσει ο ελληνικός λαός -σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει- θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», υπογράμμισε ο γνωστός δικηγόρος και πρώην υπουργός Οικονομικών και συνέχισε τις βολές χωρίς να «μασά» τα λόγια του:

«Τα μεγάλα ΜΜΕ τα έχουν μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι  -παρότι μπαίνουν “μέσα” τα ΜΜΕ- τα χρησιμοποιούν για να προωθούν τις επιχειρηματικές τους δουλειές. Το ξέρει ο κάθε πολίτης αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Τσοβόλας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για την ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Το κρατικό κανάλι έχει γίνει χειρότερο από ό,τι ήταν παλιά. Έχω μήνες να δω, γιατί δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν με αυτήν τη μονόπλευρη ενημέρωση που κάνουν. Και μετά διαμαρτύρονται. Κάποιοι από εμάς είχαμε πάει από την πρώτη στιγμή όταν έπεσε το “μαύρο” για να τους στηρίξουμε και δεν με είχαν καλέσει ποτέ».

About Author