ΗΠΑ: Αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά 7χρονο παιδί σε αντιρατσιστική διαδήλωση (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν έναν επτάχρονο Αφροαμερικανό στη διάρκεια αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Σιάτλ.

Το παιδί είχε μόλις βγει από εκκλησία μετά τη λήξη της σαββατιάτικης λειτουργίας κρατώντας το χέρι του πατέρα του, Μάντο Έιβερι, όταν βρέθηκε κοντά σε μια από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Εκείνη τη στιγμή, εντελώς απροειδοποίητα, ένας αστυνομικός άρχισε να ψεκάζει με σπρέι πιπεριού την ομάδα των διαδηλωτών με τα χημικά να πέφτουν και στο πρόσωπο του μικρού Αφροαμερικανού, που άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους σε μια σκηνή που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυς, ο 34χρονος Εβάν Χρέχα, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον αστυνομικό προειδοποιώντας τον ότι θα αναρτήσει το βίντεο στο Διαδίκτυο, όπως και έκανε. Ο 34χρονος αυτόπτης μάρτυς συνελήφθη στη συνέχεια και πέρασε δύο 24ωρα στη φυλακή σε αντίποινα για το βίντεο, που έγινε viral, όπως λένε ορισμένοι διαδηλωτές.

Το παιδί, που υπέστη έγκαυμα στο μαγουλό του από τα χημικά, ρωτούσε τους γονείς του τι έκανε και του φέρθηκαν έτσι οι αστυνομικοί. «Δεν ξέρω αν προσπαθούσατε να παραδειγματίσετε τους άλλος διαδηλωτές με τον γιο μου και να τον τρομοκρατήσετε, αλλά συγχαρητήρια, τα καταφέρατε», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian ο πατέρας του μικρού, που εξοργίστηκε όχι μόνον με τους αστυνομικούς, αλλά και με τους διασώστες που δεν έκαναν τίποτε να βοηθήσουν το παιδί του.

 

About Author