Αν. Ξανθός: Ξεδιάντροπη διασπάθιση δημόσιου χρήματος τα 20 εκατ. ευρώ σε ανύπαρκτα ΜΜΕ

Τη σημασία στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, επεσήμαναν μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την εξόρμηση σε καταστήματα της πόλης του Ρεθύμνου για το πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ»

Επίσης στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα προβλήματα από την κρίση λόγω της πανδημίας, το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού και οι αναλυτικές και κοστολογημένες προτάσεις του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «Μένουμε όρθιοι ΙΙ».

«Τη στιγμή που παίρνονται τα λίγα και καθυστερημένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση, μέχρι τον Μάρτιο οι τράπεζες είχαν αντλήσει ρευστότητα 16 δισ. ευρώ από στοχευμένα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΕΚΤ», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «από αυτά έριξαν στην αγορά μόνο 4,3 δισ., εκ των οποίων τα 3,5 δισ. πήγαν στο πελατειακό τους φιλέτο, αποκλείοντας επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη ρευστότητας για να επιβιώσουν».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι την ίδια ώρα, «γίνεται ξεδιάντροπη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση 20 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση ακόμα και ανύπαρκτων ΜΜΕ, χωρίς να δίνει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα τα κριτήρια και τη λίστα με τα ποσά που έδωσε σε κάθε ΜΜΕ, θεωρώντας ότι τα δημόσια ταμεία είναι κουμπαράς τους».

Στην εξόρμηση συμμετείχε και ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου.

Ο Αν.Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσουν το προσεχές Σάββατο με εξόρμηση στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση με τον κόσμο της αγοράς και τους εργαζόμενους που πλήττονται και που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας.

About Author