Ώρα Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής (Ν.Δ.- ΚΙΝ.ΑΛΛ.) καλεί για εξηγήσεις τον πρώην υπουργό, την ώρα που ο ίδιος καταγγέλλει ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων του, καθώς είτε δεν του χορηγούν καθόλου είτε του δίνουν με μεγάλη καθυστέρηση σημαντικά έγγραφα από μια δικογραφία 200.000 σελίδων.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων καλείται σήμερα το μεσημέρι στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για όσα -επιπλέον- τον κατηγορούν Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η efsyn.gr.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η γνωμοδότηση που έχει ζητηθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για το αν μπορεί να καλείται για εξηγήσεις ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χωρίς να έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία συλλογής στοιχείων, όσο και για το αν η επιτροπή έχει το δικαίωμα να καλεί μη πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής παραβιάζει συνεχώς τα υπερασπιστικά του δικαιώματα, ενώ, όπως λέει, δεν του έχουν χορηγηθεί ακόμη πολλά ουσιώδη έγγραφα ή του χορηγούνται με μεγάλη καθυστέρηση και τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι κλήθηκαν οι συνήγοροί του, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα, να λάβουν αντίγραφα σημαντικών εγγράφων, ενώ επίκειται η κατάθεσή του σήμερα.

Πηγή: efsyn.gr

About Author