Αλ.Τσίπρας στο ΣΕΒ: Πολύ δύσκολη αλλά όχι άλυτη εξίσωση η επόμενη ημέρα στην Οικονομία

Ως «πολύ δύσκολη εξίσωση» που όμως δεν είναι «άλυτη» χαρακτήρισε την επόμενη μέρα για την Οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ.

«Η φετινή σας συνέλευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο ιδιαίτερη, πρωτοφανή θα έλεγα, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και σε διεθνές πλαίσιο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας σταμάτησαν, εξαιτίας της πανδημίας, οι πολίτες κλείστηκαν στα σπίτια τους, η οικονομία πάγωσε», υπογράμμισε ο αρχηγ΄ςο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «η επόμενη μέρα, με τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος να παραμονεύει, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Όχι όμως άλυτη».

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη πρώτα απ’ όλα της «έγκαιρης» αναγνώρισης του «μεγέθους» και του «βάθους της ζημιάς», ενώ προειδοποίησε ότι «η συνταγή της αδράνειας είναι συνήθως καταστροφική».

«Προβάδισμα στην επόμενη μέρα έχει πάντα αυτός που ενεργεί, δρα έγκαιρα, αυτός που παίρνει πρωτοβουλίες για να περιορίσει τη ζημιά και άρα να φτάσει πιο γρήγορα στη γραμμή της επανεκκίνησης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Αλ.Τσίρπας δεν παρέλειψε να σημειώνσε ότι «το 2019 παραδώσαμε τη διακυβέρνηση, όντας δικαιωμένοι από τις επιλογές μας, με την Οικονομία να αναπτύσσεται με 2,8%. Τα 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10 μονάδες και η δημιουργία 450.000 νέων θέσεων εργασίας πιστοποιούν ότι κάναμε την ορθή επιλογή».

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ

About Author