Ουρές και σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα έξω από την Υπηρεσία Ασύλου επί της οδού Κανελλοπούλου, αν και η εικόνα ήταν καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν συγκεντρωθεί για αιτήσεις, φορούσαν μάσκες, αλλά οι αποστάσεις δεν τηρούνταν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου της Αττικής. Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, επισήμανε, ότι όλο το βράδυ το προσωπικό της Υπηρεσίας προετοίμαζε την υποδοχή των ωφελούμενων, ενώ η παρουσία αστυνομικής δύναμης από τις πρώτες πρωινές ώρες απέτρεψε τη διανυκτέρευση αιτούντων Άσυλο στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, η οργάνωση ήταν καλύτερη τόσο εντός όσο και εκτός των γραφείων, όπως σημείωσε.

Σε δυο ώρες εξυπηρετήθηκαν περίπου 450 άτομα, ανέφερε ο κ. Μηταράκης και τόνισε: «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση μέτρων υγειονομικής προστασίας, τόσο για το προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου, όσο και για τους αιτούντες». Πρόσθεσε, ότι τα φαινόμενα συνωστισμού θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν, καθώς από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η αναβαθμισμένη ψηφιακή πύλη, οπότε οι περισσότερες υπηρεσίες θα διεκπεραιώνονται διαδικτυακά. Από την 1η Οκτωβρίου δε, οι αιτήσεις θα πραγματοποιούνται σε κάθε δομή φιλοξενίας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μη χρειάζεται να έρχονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Επίσης, παράταση δόθηκε σε όσα δελτία λήγουν έως 30 Σεπτεμβρίου, συνέχισε ο κ. Μηταράκης και οι αιτούντες Άσυλο ενημερώνονται και αποχωρούν.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

About Author