ΠΟΕΔΗΝ: Χιλιάδες υγειονομικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας

Στοιχεία για τους επαγγελματικούς κινδύνους και τις επαγγελματικές ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Χιλιάδες υγειονομικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και μάλιστα περί τους 3000 έχουν σχετικές βεβαιώσεις από Υγειονομικές Επιτροπές. Το 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι υγειονομικοί και 1 συνάδελφός μας πέθανε.

Χιλιάδες υγειονομικοί βγήκαν σε καραντίνα επειδή εκτέθηκαν στον ιό. Πέραν του κορωνοϊού οι Υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κλπ). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών».

Η ομοσπονδία εκφράζει την άποψη ότι οι εντατικοί ρυθμοί εργασίας σε συνδυασμό με 40.000 κενές οργανικές θέσεις, οδηγούν στην εμφάνιση αυτών των φαινομένων, ζητώντας μεταξύ άλλων τη μονιμοποίηση των ήδη 3.000 εργαζομένων μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, στον κλάδο.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε συγκέντρωση την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 8:30πμ στη Πλατεία Μαβίλη, με πορεία που θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Εργασίας και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

About Author