Μεγάλες ουρές και σήμερα στην Υπηρεσία Ασύλου – Έκλεισε για λίγα λεπτά η Κατεχάκη

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από τα ξημερώματα, και σήμερα, έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου από ανθρώπους που ταξίδεψαν ακόμη και από άλλες περιοχές για να ενημερωθούν είτε για τις άδειες παραμονής τους, είτε για τις αιτήσεις ασύλου είτε για εγγραφές στα δημοτολόγια. Μεταξύ αυτών και πολλές μητέρες με μικρά παιδιά.

Χθες δόθηκε παράταση, για έξι μήνες, της ισχύος των αδειών διαμονής και των δελτίων αιτούντων άσυλο που έληξαν κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτησης κοινού. Εκατοντάδες άνθρωποι, βρίσκονται έξω από το κτήριο εδώ και ώρες, κάποιοι κοιμήθηκαν εκεί τη νύχτα για να έχουν προτεραιότητα και να εξυπηρετηθούν.

Επιτόπου μετέβη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση, υπενθυμίζοντας την παράταση που έχει δοθεί. «Στη χώρα μας υπάρχουν εκατό χιλιάδες αιτούντες άσυλο κάτι που δημιουργεί πίεση σε μια υπηρεσία με λίγες εκατοντάδες υπαλλήλους. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτόν το όγκο των αιτήσεων και των ανανεώσεων. Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωσή τους, έχουν μια προσωπική ανασφάλεια και έρχονται εδώ για να λάβουν μια πληροφορία η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο, σημείωσε ο κ. Μηταράκης προσθέτοντας πως οκτώ στους δέκα, δεν θα έπρεπε να είναι εκεί. «Το λέμε με κάθε τρόπο, η Αστυνομία είναι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους, έκλεισαν για λίγα λεπτά τη Μεσογείων, έξω από την υπηρεσία Ασύλου.

Πηγή: ΕΡΤ

About Author