Μαγιορκίνης: Πιθανό ένα ήπιο κύμα κοροναϊού μέσα στο καλοκαίρι

«Το να αυξηθούν τα κρούσματα ως αποτέλεσμα συγχρωτισμού είναι πιθανό σενάριο. Να επιστρέψουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν πολλούς μήνες, το θεωρώ δύσκολο», υπογράμμισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα αλλά και την ανησυχία των ειδικών για την αύξησή τους.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο τα ατομικά όσο και από τους επιχειρηματίες. Αναφερόμενος στο τοπικό lockdown, είπε ότι θα  κρίνεται κάθε φορά από την περίπτωση αν αυτό είναι αναγκαίο, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικό το κλείσιμο σχολείων στην Ξάνθη μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν σε εκπαιδευτικούς.

Ο επίκουρος καθηγητής σημείωσε ότι δε θα υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού με τα χαρακτηριστικά του πρώτου και είναι πιο πιθανό να υπάρξει «μέτρια ενδημικότητα παρά δεύτερο κύμα». «Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ένα ήπιο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όσον αφορά τη θεραπεία για τον ιό και τις μελέτες που τρέχουν, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα δίνει η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη. «Θεωρώ ότι με τα υγειονομικά πρωτοκόλλα δε θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα», κατέληξε.

Πηγή: Mega

 

About Author