Σύγκρουση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Κεραμέως-Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών

Κορυφώνεται στη Βουλή η αντιπαράθεση για την Παιδεία με τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση “επί της αρχής” του νομοσχεδίου, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το μεσημέρι θα διεξαχθεί συζήτηση “επί των άρθρων” και – αργότερα σήμερα – η ψήφιση του νομοσχεδίου. Ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, έχει ζητήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Νέα  κινητοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο, καθώς οι ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και την κατάργηση της ρύθμισης για τη μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. Σε ψήφισμα της ΓΣ των ΕΛΜΕ γίνεται λόγος για «επικίνδυνη έλλειψη σχεδιασμού» από πλευράς υπουργείου, που οδηγεί σε «εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες και σε διαρροή των δεδομένων τους στο διαδίκτυο».

 

About Author