Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ρωσία προσέγγισαν τις 500.000

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 8.404 κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια στις 493.657.

Οι νεκροί το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανήλθαν στους 216, ενώ συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό 6.358 άτομα.

Στην Μόσχα καταγράφηκαν 1.195 νέα κρούσματα και είναι ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τους τελευταίους δύο μήνες. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ρωσική πρωτεύουσα έχει φθάσει τις 199.785 άτομα.

Ο κορονοϊός τον Μάιο υπήρξε η βασική ή η συνακόλουθη αιτία των 5.260 θανάτων λόγω κορονοϊού στην Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική υπηρεσία της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο κορονοϊός υπήρξε η βασική αιτία θανάτου 2.757 ατόμων στην Μόσχα τον μήνα Μάιο. Η θνητότητα εξαιτίας του κορονοϊού καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας στην ρωσική πρωτεύουσα κυμάνθηκε σε ποσοστά από 2%’εως 3,8%.

Από την αρχή της πανδημίας οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τις ζωές 65.000 βαριά ασθενούντων. Επίσης ούτε μια φορά, η χρήση των μονάδων εντατικής στην Μόσχα δεν υπερέβη τα δύο τρίτα του συνόλου τους, ενώ στα νοσοκομεία υπήρχαν πάντα άδειες κλίνες για ασθενείς που θεωρούνταν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού.

Τον Μάιο, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία της ρωσικής πρωτεύουσας, δεν συμπεριελήφθη ούτε ένα περιστατικό θανάτου, στους θανάτους λόγω πνευμονίας, ακόμα και αν το τεστ κορονοϊού στο οποίο είχε υποβληθεί ο θανών ήταν αρνητικό, αλλά οι παθολογοανατομικές εξετάσεις έδειχναν συμπτώματα του νέου κορονοϊού. Όλα τα παρόμοια περιστατικά συμπεριελήφθησαν στα περιστατικά θνητότητας λόγω κορονοϊού.

«Συμπεριλάβαμε μεταξύ άλλων στα περιστατικά κορονοϊού, τα περιστατικά εκείνα, που το τεστ ήταν μεν αρνητικό (εν ζωή και μετά θάνατον), αλλά οι παθολογοανατομικές εξετάσεις και τα κλινικά συμπτώματα επιβεβαίωναν ότι ακόμη και με αρνητικό αποτέλεσμα, η πιθανότερη αιτία θανάτου ήταν ο κορονοϊός. Τον Μάιο υπήρξαν στην Μόσχα 433 τέτοια περιστατικά. Κατά αυτόν τον τρόπο συμπεριλάβαμε στον κορονοϊό, όλα, ακόμη και τα αμφίσημα και αμφισβητούμενα περιστατικά. Τον Μάιο δεν είχε καταγραφεί στα περιστατικά θνητότητας λόγω πνευμονίας ούτε ένα περιστατικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υγειονομικής υπηρεσίας της Μόσχας.

About Author