Αλ. Τσίπρας: Η ελληνική οικονομία ήταν σε λάθος δρόμο πριν από την πανδημία (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με συνέντευξη στη δημοσιογράφο, Όλγα Τρέμη, κατά την οποία αναφέρθηκε στα τρέχοντα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, στις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που οδήγησε σε ύφεση πριν από την πανδημία, και προέβλεψε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να πάρει σκληρά μέτρα το 2021.

«Ο Μητσοτάκης έφερε ύφεση πριν από τον κοροναϊό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας πως η κάμψη είχε ξεκινήσει από το δ’ τρίμηνο του 2019 και συνεχίστηκε στο α` τρίμηνο του 2020, πριν εμφανιστεί η πανδημία του κοροναϊού και ληφθεί η απόφαση για το lockdown. Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν πως το rebound της ελληνικής οικονομίας δε θα είναι το 2021 αντίστοιχο με την ύφεση του 2020.

Σε ερώτηση για την προσωπική του σχέση με τον Πρωθυπουργό απάντησε: «Έχω μία τυπική σχέση. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού. Δεν είμαστε φίλοι και πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να είμαστε, δεν υπάρχει σταθερή επικοινωνία, δεν υπάρχει η σχετική επιλογή από πλευράς του. Η ενημέρωση στα κρίσιμα εθνικά θέματα ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι όταν ήμουν Πρωθυπουργός. Σε κάθε στροφή της Συμφωνίας των Πρεσπών υπήρχε ενημέρωση».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση:

 

 

About Author