Κοροναϊός: Εισαγγελική έρευνα για τα τελευταία κρούσματα στο Βόλο

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα τελευταία κρούσματα κοροναϊού στο Βόλο, όπου ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία δεν τήρησε την καραντίνα και ήρθε σε επαφή με κατοίκους της περιοχής, διέταξε η εισαγγελέας.

Το ζευγάρι μόλις επέστρεψε από τη Γερμανία φέρεται να έσπασε την καραντίνα, επισκέφθηκε τον Βόλο, που ζουν οι γονείς του, συναντήθηκε και με το ζευγάρι Βολιωτών, που βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό, όπως επίσης και το ηλικίας 2 ετών παιδί τους.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση και, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να αποδοθούν, σύμφωνα με το magnesianews. Το ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία, είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες για διασπορά του κοροναϊού.

Η εισαγγελική λειτουργός, ζητά μέσω της Αστυνομίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Ιχνηλάτησης, να πληροφορηθεί, ποιες ήταν οι επαφές των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Επίσης θα ζητηθεί και απ΄το Νοσοκομείο αναφοράς (Πανεπιστημιακό Λάρισας), να βεβαιώσει εγγράφως πόσα άτομα νόσησαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστωθεί, αν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή και αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.

Πηγή: magnesianews.gr

About Author