ΔΟΕ: Θα αποβάλλονται οι αθλητές για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία Φλόιντ

Οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική είναι πολλές. Αρκετοί αθλητές μάλιστα έχουν εκφραστεί δημόσια. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές απαγορεύονται να διαμαρτύρονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αυτό γιατί προβλέπεται ποινή αποκλεισμού για όποιον γονατίσει κατά την διάρκεια τελετών απονομής μεταλλίων.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΟΕ και τον κανόνα 50 του Ολυμπιακού Χάρτη «δεν επιτρέπεται καμία διαδήλωση, πολιτική, θρησκευτική ή φυλετική προπαγάνδα σε Ολυμπιακούς χώρους» και όποιος αθλητής παραβεί τον κανονισμό αυτό, θα αποβάλλεται από την διοργάνωση.

Η Telegraph ρώτησε με επιστολή την ΔΟΕ αν στην περίπτωση που κάποιοι αθλητές θέλουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του χρόνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαιώνει πως οι κανόνες της παραμένουν σε ισχύ. Αυτό σημαίνει πως όποιος αθλητής γονατίσει, τον περιμένει μέχρι και αποβολή από την διοργάνωση, ανάλογα με το «παράπτωμά» του, καθώς η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται διαφορετικά.

 

 

About Author