Αλ. Τσίπρας: Θετική η συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ – Να συνδυαστεί με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε σύντομα, κατά την σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία, η οποία όπως είπε “ βασίζεται σε συμβιβασμούς”.

Είπε ότι και η κυβέρνησή του μπορούσε να είχε κάνει αυτούς τους συμβιβασμούς αλλά δεν τους έκανε και πως σήμερα όμως οι συνθήκες είναι διαφορετικές, υπάρχει το “ παράνομο” τουρκολιβυκό σύμφωνο, “ βρισκόμαστε στην ανάγκη να αποκτήσουμε μια εθνική στρατηγική” .

Τόνισε ότι αυτή η παράνομη συμφωνία μας αναγκάζει να έχουμε μια συνολική εθνική στρατηγική, “θεωρώ λοιπόν θετικό το χθεσινό βήμα και προσφέρουμε απλόχερα τη στήριξη μας υπό την προϋπόθεση ότι θα ενταχθεί σε ενιαία εθνική στρατηγική: να συνδυαστεί με την εντατικοποίηση της προσπάθειας για συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να συνδυαστεί με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο για να δοθεί σαφώς το μήνυμα ότι η Ελλάδα αρχίζει να εξασκεί το κυριαρχικό αυτό της δικαίωμα…”.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι “ είναι έλλειμμα εθνικό το ότι δεν υπάρχει διάλογος είτε δημόσια, είτε κατ’ ιδίαν, είτε σε επίπεδο συμβουλίου πολιτικών αρχηγών” και πως “ αυτός ο διάλογος και η ενημέρωση είναι επιβεβλημένη”. “ Θα είμαστε σταθερά εδώ ως πατριωτική δύναμη ευθύνης να απαιτούμε την επιστροφή της Ελλάδας σε σοβαρή στρατηγική για τη χώρα”, είπε.

About Author