Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Τζορτζ Φλόιντ

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, στον Τζορτζ Φλόιντ. Η κηδεία του θα γίνει στο Χιούστον, την πόλη που γεννήθηκε και θα την τελέσει ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Ο Φλόιντ θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του, το όνομα της οποίας φώναξε αρκετές φορές πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Χθες πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά , για να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, σε ένα λαϊκό προσκύνημα που είχε στηθεί στην πόλη. Πολλοί φορούσαν μπλούζες με τη φράση «δεν μπορώ να αναπνεύσω», που ήταν τα τελευταία λόγια του Φλόιντ.

Η οργή των διαδηλωτών για τον θάνατο του 46χρονου Φλόιντ έχει οδηγήσει στην αποφασιστικότητα να μετατραπεί η υπόθεση αυτή σε σημείο καμπής για τις φυλετικές διακρίσεις και σε εφαλτήριο για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας σε όλη τη χώρα. «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα. Γίνονται πολλές αλλαγές. Είναι τραγικό που έπρεπε να χαθεί μια ζωή», είπε ο Πέρενς Μάκιντος, ένας Αφροαμερικανός κάτοικος του Χιούστον που περίμενε για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον Φλόιντ.

 

 

About Author