“Πριβέ” πάρτι 500 ατόμων στη Μύκονο χωρίς μέτρα προστασίας!- Ανοιχτό, το μπαρ που…έκλεισε

Παρά το τσουχτερό πρόστιμο και την εντολή για λουκέτο δύο μηνών, το beach bar στη Μύκονο, παραμένει ανοιχτό και τούτο διότι ο μέχρι σήμερα νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να λειτουργούν για έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών μέχρι να εφεσιβάλουν την απόφαση.

Πάντως όπως μεταδίδει το Newsbomb.gr το υπουργείο Ανάπτυξης ακόμη και εντός της ημέρας θα ανακοινώσει πως θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο έτσι ώστε τα κέντρα διασκέδασης που τους επιβάλλεται λουκέτο να κλείνουν άμεσα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία του νησιού Σταύρο Γρύμπλα, στα τουλάχιστον τρία πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στο νησί το σαββατοκύριακο υπήρξε αντίτιμο για την είσοδο, και δεν κόπηκε καμία απόδειξη.

«Αυτό το σαββατοκύριακο έγιναν τρία πάρτι στη Μύκονο. Ο αριθμός των ατόμων εξαρτάται από το μέγεθος της βίλας, από το πόσους θα βρουν να προσκαλέσουν. Είναι 20 άτομα που καλούν κόσμο και μπορεί να μαζευτούν 300-500 άτομα στα πάρτι αυτά. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί και επώνυμα. Αλλά πώς θα πάει η αστυνομία αφού είναι ιδιωτικό το πάρτι;», σημείωσε ο επιχειρηματίας, μιλώντας στο MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι χθες «έπεσε» το πρώτο βαρύ πρόστιμο σε κατάστημα εστίασης στο νησί, και συγκεκριμένα σε γνωστό μαγαζί στη Φτελιά. Επιβλήθηκε λουκέτο δύο μηνών και 20.000 πρόστιμο καθώς αποδείχθηκε ότι δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού.

Ένας “κολλάει”…τετρακόσιους!

Το μέγεθος του κινδύνου εξηγεί ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τόσο το περιστατικό με τον συνωστισμό στο beach bar της Μυκόνου, όσο και άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο ένας ασυμπτωματικός φορέας του κοροναϊού μπορεί να κολλήσει ακόμα και 400 άτομα σε ένα κλαμπ.

Μιλώντας σήμερα στο Open ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο καθένας μας το πρόβλημα στις σωστές διαστάσεις του, να το ενστερνιστεί και να το εφαρμόσει με τη θέλησή του. Επίσης είναι θεμελιώδες να καταλάβουμε όλοι μας πως ο κοροναϊός είναι εδώ, η επιδημία είναι σε πλήρη έξαρση, τα σύνορα θα ανοίξουν, άρα ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει. Η Ελλάδα δεν μπορεί ναι είναι απομονωμένη, δεχόμαστε τον κίνδυνο να ανοίξουμε τα σύνορά μας, χρειάζεται, όμως, πλήρης έλεγχος, αλλά δεν ξέρω ποια δυνατότητα υπάρχει ώστε να γίνουν μαζικά τεστ», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, απάντησε στην ερώτηση «σε έναν χώρο με 400 άτομα, σε ένα κλαμπ, για ποιες συνέπειες μπορούμε να μιλάμε λόγω του συγχρωτισμού;»

«Μπορεί ένας πελάτης να κολλήσει και τους 400, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικός, ακόμα και αν το ιικό φορτίο του είναι πολύ μικρό. Αν μιλάει, βήχει, γελάει, με άλλους γύρω του, μπορεί να κολλήσει πολύ κόσμο. Και σε ένα μπαρ δεν πάμε για να απομονωθούμε, δεν πάμε στη γωνία σαν τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, να πάμε να κάτσουμε σε μια γωνία του μπαρ. Εκεί πας για να μιλήσεις, να κοινωνικοποιηθείς. Δηλαδή, υπάρχει μια αντίθεση. Λέμε να ανοίξουν τα μπαρ, αλλά πρέπει να σεβαστούμε αυτή την αντίθεση», κατέληξε.

φωτό αρχείου

About Author