Νάσος Ηλιόπουλος: Μηνύσεις για παραποιημένη φωτογραφία του στο Facebook

Σ’ όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ότι θα προβεί ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στο Δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, εναντίον όσων διακινούν στο διαδίκτυο παραποιημένη, όπως αναφέρει, μια παλαιότερη φωτογραφία -που είχε αναρτήσει ως δήλωση υποστήριξης του Check Point της Αθήνας όταν είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση.

Όπως, καταγγέλλει ο κ. Ηλιόπουλος, στη φωτογραφία «έχουν προσθέσει ένα μήνυμα που ψευδώς που ψευδώς εμφανίζεται ως δική μου τοποθέτηση» και διακινείται «από διάφορους ακροδεξιές και φασιστικές σελίδες». Για το λόγο αυτό ο κ. Ηλιόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.
Παράλληλα, σε σχετική ανάρτηση στο Facebook, ο Ν. Ηλιόπουλος έγραψε:
Η αλληλεγγύη θα νικήσει το μίσος και τον φόβο
Τις τελευταίες μέρες διακινείται μια παραποιημένη φωτογραφία μου από διάφορους ακροδεξιούς και φασιστικές σελίδες.
Χρησιμοποιούν μια παλαιότερη φωτογραφία -που είχα αναρτήσει ως δήλωση υποστήριξης του Check Point της Αθήνας το οποίο είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση- και έχουν προσθέσει ένα μήνυμα που ψευδώς εμφανίζεται ως δική μου τοποθέτηση.
Για αυτό τον λόγο βρέθηκα σήμερα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για να προχωρήσω όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Σε όλους αυτούς που χρησιμοποιούν το δηλητήριο του ρατσισμού, συκοφαντούν και εκτοξεύουν κατάρες έχω να πω τα εξής:
1. Θα χρειαστείτε καλό δικηγόρο.
2. Τα χρήματα που θα σας στοιχίσει αυτή η ιστορία να γνωρίζετε ότι θα πάνε σε καλό σκοπό. Συγκεκριμένα, θα έχετε την τιμή να ενισχύσετε οικονομικά τη διοργάνωση του Athens Pride.
3. Η αλληλεγγύη θα νικήσει το μίσος και το σκοτάδι. Η πατρίδα που θα χτίσουμε θα είναι μια πατρίδα που θα στηρίζεται στην κοινωνική δικαιοσύνη και δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους με βάση τα δικά σας αρρωστημένα κριτήρια. Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα και την χωρίζει άβυσσος από τον δικό σας βούρκο.
Τέλος, δημοσιεύω ξανά την φωτογραφία που τόσο σας ενόχλησε, απλά και μόνο, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταφέρετε να μας τρομάξετε.
ΥΓ. Δεν μου προκαλεί έκπληξη ότι η συγκεκριμένη ψεύτικη φωτογραφία έφτασε να αναπαραχθεί και από την επίσημη σελίδα της ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ. Άλλη μία υπενθύμιση του βούρκου και των λούμπεν ακροδεξιών που συνυπάρχουν στην μεγάλη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία. Το γεγονός ότι η ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ μόλις κατάλαβε τι έκανε έτρεξε να κατεβάσει την ανάρτηση, δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία της υπόθεσης. Αναμένω την δημόσια συγγνώμη.
https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2697164990563839

About Author