Μόσιαλος: Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown

“Δε θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση”, τόνισε μιλώντας στον Σκάο ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με τα 97 νέα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που ονομάζω «το παράδοξο της πρόληψης», συνέχισε ο καθηγητής εξηγώντας πως τα μειωμένα κρούσματα κοροναϊού που κατέγραφε η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα μάλλον οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας να πάρει από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα και να χαλαρώσει παραπάνω από όσο επιτρεπόταν δεδομένων των συνθηκών.

«Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε λέω ότι το έκαναν όλοι, το έκανε όμως ένα σημαντικό ποσοστό», σχολίασε ο κ. Μόσιαλος  υπογραμμίζοντας ότι ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας πχ την εφαρμογή μάσκας στα μέρη όπου αυτή απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπογράμμισε πως η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει, θέτοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα αυτό της Δανίας ή της Αυστρίας, όπου το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

«Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μόσιαλος προσθέτοντας πως κατά την εκτίμησή του θα πρέπει να αποφευχθούν ακόμη και τα τοπικά lockdown. «Aν προσέξουμε δε θα υπάρχει λόγος να γίνεται ένα lockdown επειδή καταγράφονται ορισμένα περιστατικά σε έναν νομό της χώρας», δήλωσε εκφράζοντας την πεποίθηση πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων.

 

Πηγή: skai.gr

About Author