Απάντηση Τσελίκ σε Παναγιωτόπουλο: “Έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο”

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση με την Τουρκία με τις δηλώσεις της, ενώ απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, του συνέστησε να μην κάνει αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουσης, γιατί η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

«Ο Έλληνας υπουργός είπε είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Μόνο αυτό θα του πω: ‘Τέτοιου είδους άσχημα αστεία μην κάνετε’. Τέτοιου είδους άσχημα αστεία, σας χαρακτηρίζουν. Άλλωστε κανείς δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη, είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης», είπε χαρακτηριστικά. «Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του». Αναφορικά με τη συζήτηση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ομέρ Τσελίκ παρέπεμψε για την όποια δήλωση επί του θέματος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

About Author