Φόρεσαν πορτοκαλί για την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ένοπλη Βία

Η Λόρα Ντερν, η Έιμι Σούμερ, η Τζούλιαν Μουρ και πολλές άλλες σταρ ένωσαν τις δυνάμεις τους με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ένοπλη Βία στις ΗΠΑ.

Για να τιμήσουν τα θύματα της ένοπλης βίας, να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο κίνημα ασφάλειας από τα όπλα και να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της παράνομης και ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής διάσημοι στις ΗΠΑ συμμετείχαν στην καμπάνια στο Instagram και το Twitter #WearOrange (Φόρεσε Πορτοκαλί).
Η φετινή καμπάνια (5-7 Ιουνίου) συνέπεσε με τις διαδηλώσεις του κινήματος #BlackLivesMatter με αιτήματα τον τερματισμό του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικό.
«Φοράω πορτοκαλί, #WearOrange για να επιστήσω την προσοχή στη φονική διασύνδεση του ρατσισμού, της λευκής υπεροχής και της βίας των όπλων στην Αμερική, όπου μαύροι άνθρωποι είναι 10 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ανθρωποκτονία με όπλο από λευκούς» σημείωσε η Έιμι Σούμερ δημοσιεύοντας φωτογραφία με τον σύζυγό της Κρις Ο Φίσερ και τον γιο τους Τζιν.

«Φοράω πορτοκαλί #wearorange για τους Αχμάντ, Μπριόνα, Χαντίγια και όλες τις αμέτρητες ζωές που τερματίστηκαν άσκοπα, άσκοπα από τη βία με όπλα» έγραψε η Λόρα Ντερν στη λεζάντα της δικής της φωτογραφίας«Οι μαύροι Αμερικανοί είναι 10 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από ανθρωποκτονία με όπλο από τους λευκούς Αμερικανούς. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγή. Πρέπει. Επισκεφτείτε το @everytown και λάβετε μέρος στον αγώνα για τον τερματισμό της βίας από όπλα».

About Author