Ν. Παππάς – Γ. Τσίπρας: Ο κοροναϊός ήλθε μετά την ύφεση

«Η ΝΔ αναδεικνύεται σε κυβέρνηση της ύφεσης» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ.

Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση «παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια οικονομία σε ανάπτυξη και μέσα σε λίγους μήνες την οδήγησε σε συρρίκνωση. Στο -1,6% το ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2020. Στο -0,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Στο -8,4% οι επενδύσεις το α’ τρίμηνο του 2020».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «οι επιπτώσεις της καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη ήρθαν πριν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ο κορωνοϊός συνάντησε τη χώρα μετά την ύφεση.

Τα ελλιπή μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτελούν μέρος της στρατηγικής της «ανοσία της αγέλης» στην οικονομία. Δεν ανακόπτουν την πορεία προς νέα βαθιά ύφεση.

«Για να Μείνουμε Όρθιοι απαιτείται άμεση ενίσχυση και ένα «σχέδιο Ηρακλής» για τις επιχειρήσεις, καθώς και η επανέναρξη των μεγάλων έργων υποδομής» καταλήγουν Ν. Παππάς και Γ. Τσίπρας.

About Author