Κιλκίς: Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε δομή προσφύγων- Έκλεισαν 6 σχολικές μονάδες

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κιλκίς μετά τον εντοπισμό κρούσματος νέου κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγω και μεταναστών της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για μία έγκυο. Oι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα.

Η δομή έχει μπει σε καραντίνα, ενώ συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από τους φιλοξενούμενους για να ελέγξουν την διασπορά του ιού. Στην περιοχή βρίσκεται και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η εξέλιξη πυροδότησε την άμεση αντίδραση του δήμου, ο οποιός και έκλεισε έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν και προσφυγόπουλα.

Σε δηλώσεις του στο Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης σημειώσε: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».

Πρόκειται για τις ακόλουθες μονάδες: Δημοτικό Γοργόπης, 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αξιούπολης.

About Author