ΣΥΡΙΖΑ: Την ώρα που έχει αφήσει τον τουρισμό αβοήθητο η κυβέρνηση σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες

«Είναι προφανές πως οι άνθρωποι του τουρισμού δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη φιέστα που ετοιμάζει αύριο ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας της απευθείας ανάθεση και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα της προώθησης και προβολής της χώρας που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΟΤ στην Marketing Greece ΑΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Την ώρα που έχει αφήσει τον τουρισμό αβοήθητο η κυβέρνηση σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες

Την ώρα που οι επαγγελματίες του τουρισμού αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι βλέποντας την κυβέρνηση να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας, ο υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες  παρακάμπτοντας τον αρμόδιο δημόσιο φορέα, δηλαδή τον ΕΟΤ.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες συντονίζονται από τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, Στιβ Βρανάκη, φανερώνουν ότι η μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το πώς θα μοιράσει δημόσιο χρήμα στους φίλους της, εν προκειμένω την εταιρεία Marketing Greece.

Ήδη, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, τέσσερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ προτίθενται να παραιτηθούν αντιδρώντας σε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης.

Είναι προφανές πως οι άνθρωποι του τουρισμού δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη φιέστα που ετοιμάζει αύριο ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο υπουργός Τουρισμού καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην Marketing Greece ΑΕ την προώθηση και προβολή της χώρας, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του ΕΟΤ», επισημαίνει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εθνική διαφημιστική καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που παρουσιάζεται επίσημα αύριο, έχει  στιγματιστεί ήδη από τις διαρροές στον Τύπο παραιτήσεων μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ, διορισμένων μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντέδρασαν και αρνούνται -εύλογα-να υπογράψουν τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece», τονίζει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η ίδια προσθέτει ότι «ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, και καταργώντας στην πράξη τον υγιή ανταγωνισμό αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην Marketing Greece ΑΕ την προώθηση και προβολή της χώρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

«Δηλαδή όλες τις αρμοδιότητες που είναι κύριες και αποκλειστικές του ΕΟΤ αδιαφορώντας για την απόφαση καταπέλτη της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με την οποία η εν λόγω ΠΝΠ θέτει ζητήματα συμβατότητας προς το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων» τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η Κ.Νοτοπούλου επεσήμανε ότι «η ασχολία του υπουργού Τουρισμού όλο αυτό το διάστημα είναι πως θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πως θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων. Αντί να ασχολείται με το πως θα σώσει τον ελληνικό τουρισμό ασχολείται με το πως θα θησαυρίσει μια και μόνο ιδιωτική εταιρία».

Τέλος, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ καλέι τον πρωθυπουργό, «αντί να πρωταγωνιστεί σε φιέστες και να επιχειρεί να καρπωθεί επικοινωνιακά δήθεν επιτυχίες του Τουρισμού, να βάλει τέλος τώρα στο σκάνδαλο αυτό που συντελείται, για το οποίο φέρει πια ξεκάθαρα ευθύνη ο ίδιος. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον κόσμο του Τουρισμού και στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού Τουρισμού».

About Author