Ο χάρτης των γεωτρήσεων που σχεδιάζει η Τουρκία-“Εξαφανίζει” το Καστελόριζο, φτάνει μέχρι τη Ρόδο

Ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, o Τσαγατάι Ερτζιγιές Διευθυντής Αεροναυτιλίας του υπουργείου, ανάρτησε στο Twitter τους χάρτες που με τα σημεία που σκοπεύει να κάνει η Τουρκία γεωτρήσεις.

 

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που ήρθαν ως απάντηση στο διάβημα της ελληνικής πλευράς. «Oι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα “Τουρκικά Πετρέλαια” για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα» διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Εικόνα

«Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτό, οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα», πρόσθεσε ο κ. Ακσόϊ.

About Author