Διαμαρτυρία ΚΙΝΑΛ στην ΕΡΤ για το κόψιμο εκπομπής της Εύας Μπούρα

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. μεταφέρει προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ την «έκπληξη, έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία» του. Και γράφει: «Η εκπομπή που μεταδιδόταν διαρκώς από το 2011 μέχρι τις 14/3/2020 διακόπηκε “προσωρινά” με απόφαση της διοίκησης σας, λόγω υποτίθεται των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας. Όμως ανεξήγητα δεν επανήλθε μετά την άρση των μέτρων, σε αντίθεση με άλλες εκπομπές τον οποίων η μετάδοση είχε επίσης ανασταλεί. Η επίσημη αιτιολογία ότι δήθεν δεν λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι προφανώς προσχηματική αφού, όπως ελπίζω να γνωρίζετε, αυτό δεν ισχύει».

Στη συνέχεια ο κ. Χρηστίδης πλέκει το εγκώμιο της Εύας Μπούρα: «Με την αναγνωρισμένη επαγγελματική επάρκεια και την εμπειρία της κας Μπούρα, η εκπομπή “Europe” κατά κοινή ομολογία συνέδεσε όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, τους Έλληνες τηλεθεατές με τα Ευρωπαϊκά δρώμενα. Με απόλυτη επιτυχία και παραδειγματική αμεροληψία και σεβασμό σε όλες τις απόψεις, κάλυπτε τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φώτιζε ευρύτερα όλα τα σημαντικά θέματα της Ε.Ε.».

Θα αποτελεί σύμπτωση προφανώς που η Εύα Μπούρα ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Κλείνοντας την επιστολή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ., σημειώνει πως «η σπουδή ματαίωσης της εκπομπής, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά».

Πηγή: ΕφΣυν

About Author