Μινεάπολη: Ένα γκράφιτι στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ

Μια ομάδα καλλιτεχνών τιμά τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ με μία τοιχογραφία στο σημείο που σκοτώθηκε. Οι καλλιτέχνες ξεκίνησαν το έργο προς τιμή του 46χρονου στον τοίχο έξω από το κατάστημα «Cup Foods» στη γωνία της 38ης οδού και της λεωφόρου του Σικάγου στη Μινεάπολη.

Τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνών που επιμελούνται την τοιχογραφία δηλώνουν ότι με το έργο τους θέλουν να προσφέρουν με ειρηνικό τρόπο κάτι στην κοινότητα, έναν τόπο για να τιμάται για πάντα η μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ. «Θέλουμε απλά να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Τζορτζ», δηλώνει ο Κάντεξ Χερέρα, καλλιτέχνης, εκπαιδευτικός και μέλος της κοινότητας. «Αυτό που του συνέβη είναι απάνθρωπο, είναι τρομακτικό. Ελπίζουμε η τοιχογραφία να κατευνάσει τα πνεύματα. Αναπαριστά τη ζωή που τόσο άδικα και αναίτια αφαιρέθηκε από έναν άνθρωπο», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της διαστάσεων 6 επί 2 μέτρων τοιχογραφίας είναι το πορτρέτο του George Floyd. Πλαισιώνεται με φιγούρες διαδηλωτών, ζωγραφισμένες μέσα στα γράμματα του ονόματός του. Ως φόντο, ο Herrera ζωγράφισε ένα ηλιοτρόπιο με τα ονόματα άλλων Αφροαμερικανών που έχει σκοτώσει η αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ

About Author