Κεραμέως: «Παράθυρο» για επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων

Δεν απέκλεισε την επαναλειτουργία των ολοήμερων σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας ότι «όλα γίνονται βήμα- βήμα στη βάση των οδηγιών από τους ειδικούς». «Έχουμε επικεντρωθεί στη λειτουργία του πρωϊνού τμήματος, ενώ έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για άδειες και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», επεσήμανε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

«Πολλοί παράγοντες θα κρίνουν το άνοιγμα των σχολείων για το οποίο δεν υπάρχει  επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την 1η Σεπτεμβρίου», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «οι οδηγίες των ειδικών θα μας καθοδηγήσουν και πάλι για τη νέα σχολική χρονιά».

Σχετικά με τους  διορισμούς εκπαιδευτικών, μπήκαν οι υπογραφές για 1.040 μόνιμους διορισμούς και αμέσως στο επόμενο διάστημα ακολουθούν οι επόμενοι στην Ειδική Αγωγή, με στόχο να ανέλθουν σε 4.500. Γίνεται προσπάθεια να γίνουν  τόσο οι αποσπάσεις, όσο και οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, πιο νωρίς, όπως είπε η ίδια.

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τις αντιδράσεις, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι είναι σαφής η διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατάργησε τα Πρότυπα Σχολεία, ενώ η κυβέρνηση προβλέπει 28 Πρότυπα από τον Σεπτέμβριο στην Αττική καθώς και  34 Πειραματικά Σχολεία.

«Είναι εξαιρετικά κρίσιμα χρόνια, τα πρώτα χρόνια, ώστε να αλλάξουν πράγματα σε όλες τις βαθμίδες από κάτω προς τα πάνω», ανέφερε η υπουργός διευκρινίζοντας ότι η ξένη γλώσσα στα Νηπιαγωγεία, ισχύει ήδη σε 133 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Κύπρο, το Βέλγιο και την Ισπανία, μέχρι την Φινλανδία και Εσθονία. «Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι γνωστό από το 2018. Πυλώνας του προγράμματος, με βάση το οποίο εκλεχθήκαμε είναι και η αξιολόγηση, η οποία αποτελεί στοιχείο Δημοκρατίας», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή:ΕΡΤ

 

 

About Author